Boek: En uit de bergen kwam de echo… Khaled Hosseini

Khaled Hosseini, vooral bekend van ‘De Vliegeraar’. Zelf heb ik die nooit gelezen. Ik heb wel ‘Duizend Schitterende Zonnen’ gelezen. Ik heb hier in deze post kort wat over geschreven. Nu heb ik een ander boek van Khaled Hosseini gelezen, namelijk ‘En uit de bergen kwam de echo…’. Ik hoorde er veel mensen over praten. Dus ik besloot dat ik er zelf ook maar eens een mening over moest kunnen geven.

Het verhaal gaat eigenlijk over de dertienjarige Pari in Afghanistan. Ze wordt noodgedwongen verkocht aan een echtpaar in de hoofdstad Kabul. Toch komt de kleine Pari maar heel weinig terug in het boek. Er wordt meer gevolgd wat die ene gebeurtenis voor invloed heeft op andere situaties. In het boek wordt dan ook niet echt een verhaal beschreven, maar het zijn meer korte verhalen over verschillende personages. Hier moet je van houden. Ik persoonlijk was hier iets minder van gecharmeerd, omdat ik het gevoel had dat ik net zo veel had geweten als ik de eerste 50 pagina’s en de laatste 50 pagina’s van het boek had gelezen. Het is wellicht wel een interessant boek voor je als je meer wilt weten over het leven in Afghanistan van een aantal decennia geleden.

Ik had zelf meer verwacht dat ik een verhaal zou gaan lezen. Dus het boek voldeed niet echt aan mijn verwachtingen. Tijdens het lezen was ik aan het wachten tot alle verhalen samen zouden komen, maar dit bleef wat mij betreft wel een beetje uit. Ik vond het boek dus een beetje een teleurstelling en zou hem niet zo snel aan andere aanraden om te lezen.

En uit de bergen kwam de echo van Khalen Hosseini kost €24,90 en bevat 416 pagina’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.