Movie Me – Zomer 2015

Soms ga ik door van die periodes. Dat ik opeens heel veel films kijk. Ik heb er in de afgelopen tijd weer een aantal bekeken en ik ga je vertellen wat ik ervan vond. Zijn het aanraders? Of kun je die twee uur van je tijd beter besparen voor wat leukers? In dit artikel komen de films Whiplash, The Age of Adaline, Wall-E, Insurgent, Spring Breakers en Love, Rosie voorbij.

Whiplash (2014)

Als een film geroemd wordt, in kranten en op internet bijvoorbeeld, dan word ik al snel nieuwsgierig. Ik ben dan geneigd om een film te gaan bekijken.

Whiplash gaat over Andrew. Andrew is een veelbelovende 19-jarige drummer studeert aan een berucht conservatorium in Manhattan. Hij wil echter niet zomaar een muzikant zijn. Achtervolgd door de mislukte carrière van zijn vader, die schrijver was, en de angst dat het wel eens genetisch kan zijn, droomt hij ervan om de top te bereiken. Vastbesloten om niet in de voetsporen van zijn vader te treden oefent hij dagelijks tot zijn handen bloeden. De druk wordt nog groter als hij wordt uitgekozen om in de schoolband te spelen onder leiding van de beruchte Terence Fletcher, een muziekleraar die omstreden methodes toepast om het potentieel van zijn student naar boven te halen.

Eerlijk, ik vond het helemaal niets. Ik kreeg er zo’n naar gevoel bij. Het is een beetje het tegenovergestelde van een feel-good-movie. Ik vond ook niet dat er bijzonder veel gebeurde in de film, waardoor ik moeilijk geboeid kon blijven. Ik zou deze film zeker niet aanraden.

The Age of Adaline (2015)

Ik keek deze film in het vliegtuig. Een vriendin van me had hem op de heenweg gekeken en was enthousiast. Daarom besloot ik hem op de terugweg een kans te geven.

De film gaat eigenlijk enkel over Adaline. Na een bizar ongeluk blijft ze voor eeuwig 29 jaar oud. Dit klinkt fantastisch, maar het geeft haar wat moeilijkheden met bijvoorbeeld het aangaan van relaties.

Oke, het klinkt misschien wat ongeloofwaardig en dat is het misschien ook wel. Het zat me echter totaal niet dwars, want het is zo’n mooie film! Hij zit goed in elkaar, de flashbacks zijn helder weergegeven en het is een plezier om naar te kijken. De film is ook erg romantisch. Echt een film om bij weg te zwijmelen. Natuurlijk hield ik het bij deze film ook niet droog. Deze film is echt een absolute aanrader. Het verhaal doet me ook een beetje denken aan de film ‘The Curious Case of Benjamin Button’ die ik overigens ook erg goed vond.

Wall-E (2008)

Een oude bekende. Ik had hem echter nog nooit gezien. Ik hoorde er wel veel enthousiaste verhalen over, dus toen ik op een avond expliciet zin had in een animatiefilm, besloot ik deze een kans te geven.

Het is het jaar 2815. Terwijl de mensheid de planeet Aarde vanwege oververvuiling heeft moeten verlaten, is het kleine robotje WALL-E in zijn eentje nog steeds bezig met het schoonmaken van de verlaten planeet. Elke dag weer maakt hij van de grote bergen afval kleine pakketjes en neemt de unieke spullen die hij tegenkomt in het vuilnis mee naar huis. Op een dag wordt de robot EVE naar de planeet Aarde gestuurd om te onderzoeken of het leven op de planeet weer mogelijk is.

Ik vond het concept en het verhaal leuk bedacht. Echt waar. Toch vond ik hem wel een beetje tegenvallen. Normaal ben ik echt fan van dit soort films. Zeker van Disney films! Maar deze wilde me niet echt boeien. Ik werd niet echt meegesleept in het verhaal. Ik vind het lastig om te omschrijven waar het aan ligt, maar ik was bijna de minuten aan het aftellen, omdat ik het gewoon niet zo interessant vond. Er zijn veel betere animatiefilms dan deze.

Insurgent (2015)

Ik ben een groot fan van Ansel Elgort. Dat was eigenlijk de reden waarom ik deze film een kans wilde geven.

Beatrice moet op zoek naar antwoorden en bondgenoten in de ruïnes van het futuristische Chicago. Samen met Four zijn ze nu vluchtelingen, opgejaagd door Jeanine, de leider van de op macht beluste groepering Erudite. In een race tegen de klok moeten ze er achter zien te komen waarvoor de familie van Beatrice zich heeft opgeofferd en waarom de leiders van Erudite er alles aan doen om hen te stoppen.

Oké, het was een vergissing. Ik had deze film gewoon niet moeten kijken. Ik houd helemaal niet van science fiction verhalen en daar leek deze film me toch te veel op. Daarbij was de rol van Ansel wel erg klein, dus daarvoor had ik het ook niet hoeven doen. Ik wil er niet te veel over uitweiden, want ik ben simpelweg niet de juiste persoon om deze film te beoordelen.

Spring Breakers (2012)

Ik was alleen thuis en had wel zin in een zomerfilm. Een beetje costa-achtig. Afgaand op de titel en de hoes, besloot ik voor deze te gaan.

Brit, Candy, Cotty en Faith zijn beste vriendinnen sinds de lagere school. Ze wonen samen in een saai studentenhuis en zijn op zoek naar avontuur. Het enige wat ze moeten doen om echt plezier te beleven is genoeg geld bij elkaar sparen voor de voorjaarsvakantie. Wanneer ze de crimineel ‘Alien’ ontmoeten belooft deze hen te voorzien van alle spanning en opwinding die ze maar wensen. Onder aanmoediging van hun nieuwe vriend is het al snel duidelijk hoe ver meisjes willen gaan voor hun ultieme voorjaarsvakantie.

Misschien had ik iets beter moeten lezen voordat ik aan deze film begon. Het is namelijk helemaal geen happy zomerfilm, maar het is bijna een horror-film. Ook bij deze film had ik volledig verkeerde verwachtingen. Maar ook al had ik dit van tevoren geweten, de film was echt heel erg slecht. Het verhaal is slecht, hoofdpersonen die zomaar uit het verhaal verdwijnen. Nee, nee, nee. Kijk hem alsjeblieft niet, want ik vind het zonde van je tijd.

Love, Rosie (2014)

Ik keek deze film op een avondje met een vriendin. Lekker op de bank met een pizza erbij. Niets meer aan doen.

Van jongs af aan zijn Rosie en Alex beste vrienden. Wanneer Alex en zijn familie van Dublin naar Amerika verhuizen worden ze abrupt van elkaar gescheiden. Hun magische band blijft bestaan, maar kan hun vriendschap de jaren en kilometers overleven? En zullen ze alles op het spel zetten voor echte liefde?

Dit is echt een lekkere meidenfilm. Echt een aanrader voor een filmavond met vriendinnen. Lekker zwijmelen en hopen dat het goed komt. Ik vond het een leuke film, die de moeite waard is om te kijken. Verwacht er niet al te veel van, want uniek is hij zeker niet. Misschien zelfs een beetje dertien in een dozijn. Ik vond dat echter niet storend, maar heb deze film met heel veel plezier gekeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.