Boek: Voor jou – Jojo Moyes

 

Ik ben geen chicklit fan. Ik vind de verhaallijnen vaak te voorspelbaar en niet spannend genoeg. Ik was dus nogal sceptisch toen ik dit boek in handen kreeg. In de vakantie besloot ik er toch maar eens aan te beginnen. Zou dit mijn vooroordelen bevestigen? Of zou dit een uitzondering op de regel zijn?

Louisa’s wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk. Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen – een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin – maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg.
Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken? (Bron: Bol.com)

Oke, de omschrijving vond ik er toch wel erg interessant uitzien. Ook gedurende het boek bleef het me boeien. Er gebeurde veel, waardoor ik absoluut geen moeite had om het boek uit te lezen. Ik heb er echt van genoten.

Ik vond het ook wel een vrij heftig boek. Ik huil erg snel bij boeken of films en ook bij dit boek kon ik het dan ook niet droog houden. Er zitten een aantal leuke, verrassende wendingen in het boek en dat maakt het interessant. Ik vind dit boek echt een aanrader. Het is een erg goed boek voor aan het zwembad of voor op het strand, maar ook zeker de moeite om ’s avonds in je bed uit te lezen.

Heb jij deze zomer nog een goed boek gelezen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.