Kobo Aura e-reader

Kobo e-reader review

Ik ben overstag gegaan. Ik ben zelf nogal een groot fan van lezen. Echter, ik vind het minder leuk om in mijn tas altijd en boek mee te moeten sjouwen. Dit resulteerde erin dat ik mijn boeken maar op mijn telefoon ging lezen, als ik onverwacht ergens moest wachten. Daarom leek het me toch maar tijd voor een e-reader. Na wat onderzoek ben ik voor de Kobo Aura e-reader gegaan. Ik vertel jullie mijn ervaringen.

Ik heb de Kobo Aura 6″ e-reader in het zwart. En als eerste moet ik zeggen dat ik enorm onder de indruk ben van het gewicht van de e-reader. Hij weegt namelijk maar 174 gram. Ik voel nauwelijks of ik mijn e-reader wel of niet in mijn tas heb zitten. Ook het formaat is trouwens prima. Heel handzaam.

Kobo aura e-reader menu

Op de e-reader kan je ebooks zetten. Deze komen dan op een rijtje te staan in je overzichtelijke bibliotheek. Als je vervolgens gaat lezen, kan je een hele hoop dingen aanpassen, zoals het lettertype, de grootte en de regelafstand. Alles werkt eigenlijk prima, behalve het lettertype. Dat gaat bij mij niet bij alle ebooks soepel, maar daar heb ik niet zo’n last van.

Kobo e-reader auro backligh

Wat ik wel regelmatig aanpas, is de helderheid van het scherm. Deze e-reader heeft namelijk schermverlichting (zoals je bijvoorbeeld ook op je telefoon hebt). Hierdoor kan je ook gewoon in het donker lezen, zonder dat je een lampje aan moet doen. Doordat je de helderheid goed kan afstemmen aan de hoeveelheid licht die je van buitenaf beschikbaar hebt, is het niet vermoeiend voor je ogen.

Verder reflecteert het scherm nauwelijks, waardoor je ook buiten in de tuin of op het strand gewoon prettig kan lezen.

En nog leuker; je kan de e-reader verbinden met Wifi, super makkelijk als je e-books wilt kopen. Boeken zet ik trouwens gewoon op de e-reader door hem via de kabel met de computer te verbinden. Werkt prima!

Aura Kobo e-reader statistieken

Jullie weten misschien wel dat ik enorm van statistieken houdt. Ook op de e-reader kan je je leesstatistieken bekijken. Hierbij kan je zien hoe lang je gelezen hebt, en hoeveel boeken je bijvoorbeeld gelezen hebt. Erg leuk!

E-reader ribbels achterkant

De achterkant van de e-reader is voorzien van een soort rubberachtig ruitjespatroon. Hierdoor ligt hij lekker in de hand.

Kobo e-reader aura hoesje

Ik heb de e-reader voorzien van een hoesje, van hoesjesboetiek.nl (dit artikel is niet gesponsord o.i.d.). Dit is een erg prettig en vooral dun hoesje. Hij is voorzien van een magneetsysteem, waardoor je e-reader automatisch in de slaapstand gaat als je hem dicht doet. Handig! Ik heb dit hoesje besteld.

Kobo aura e-reader review

Ik gebruik de e-reader nu ruim een maand en ik moet zeggen dat ik er echt helemaal weg van ben. Het heeft niet helemaal de charme van een echt boek, dat moet ik toegeven, maar hij is super makkelijk om mee te nemen en de batterij gaat gigantisch lang mee. Ik heb hem in de afgelopen maand nog niet op hoeven laden. Verder leest het scherm erg prettig en is hij makkelijk in gebruik. Het was absoluut een goede investering waar ik hopelijk nog een aantal jaren plezier van ga hebben.

Ik heb de Kobo Aura 6″ e-reader besteld bij Bol.com voor € 99,-

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.