The Body Shop – Camomile Waterproof Eye and Lip Make-up Remover

Body Shop camomile

Ik gebruik eigenlijk nooit een oogmake-up remover. Slecht misschien? Ik gebruik namelijk altijd gewoon de reiniger die ik ook voor mijn gezicht gebruik, terwijl je ogen wellicht toch een iets mildere verzorging nodig hebben. Daarom besloot ik deze oogmake-up eens te proberen. Misschien worden mijn ogen en wimpers daar wel erg blij van.

Camomile remover

De Camomille Make-up Remover bestaat uit twee soorten vloeistof. Een op oliebasis en de andere meer op waterbasis. Ik heb dat geprobeerd vast te leggen op bovenstaande foto. Voor gebruik is het dan ook de bedoeling dat je de flacon schudt, zodat de vloeistoffen kunnen mengen. Dan kan je ermee aan de slag.

Aqua/Water (Solvent/Diluent), Isododecane (Solvent), Isopropyl Palmitate (Emollient), Potassium Phosphate (pH Adjuster), Hexylene Glycol (Humectant), Sodium Chloride (Viscosity Modifier), Dipotassium Phosphate (pH Adjuster), Trisodium Ethylenediamine Disuccinate (Chelating Agent), Decyl Glucoside (Surfactant), Polyaminopropyl Biguanide (Preservative), Disodium EDTA (Chelating Agent), Arginine (Skin Conditioning Agent), Taurine (Fragrance Ingredient), Anthemis Nobilis Flower Extract (Natural Additive).

De ingrediënten kan je hierboven vinden. Ik zie er niet iets bijzonders tussen zitten.

Camomile remover dop

De lotion heeft een handzame verpakking. Ik ben erg blij met de eenvoudige klikdop. Zo druppel ik wat make-up remover op een watje en haal dat over mijn ogen heen.

Werkt prima! Hij haalt mijn make-up redelijk goed weg. In het begin moeder ik er een beetje aan wennen en liet ik soms wat make-up zitten, waardoor de ik de volgende dag wakker werd met nog wat mascara onder mijn ogen. Verder laat de remover een heel licht vettig laagje achter. Je merkt het echt bijna niet! Fijn, want daar ben ik altijd een beetje huiverig voor als ik producten met olie erin gebruik.

Camomile remover eye lips

In het begin vond ik de Camomile Waterproof Eye and Make-up Remover fijn. Ik merkte echter na een hele tijd testen dat ik last kreeg van mijn ogen. Dat is ook te zien in dit filmpje. De onderkant van mijn ogen werd helemaal schraal en pijnlijk. Ik heb een sterk vermoeden dat het van dit product is. Is hij dan toch te agressief voor mijn ogen? Ja, ik weet bijna zeker dat dat hem is.

De make-up van mijn lippen verwijderd hij ook goed. Maar, dit spul smaakt smerig! Yugh… Als ik mijn lipstick ermee afhaal moet ik grondig naspoelen met water, anders proef je dit telkens als je langs je lippen likt.

Al met al vind ik deze reiniger van de Body Shop niet fijn. Hij doet niet waar hij voor bedoeld is. Dat betekent echter niet dat het product ligt weg te rotten in mijn kast. Ik vind hem namelijk wel erg prettig voor het corrigeren van eyeliner of mascara knoeisels, dus daar gebruik ik hem dan maar voor.

Ik blijf toch maar bij mijn gezichtsreinigers voor mijn oogmake-up. Het klinkt misschien gek maar ik heb toch het idee dat mijn ogen daar minder heftig op reageren. Daarbij moet ik ook wel zeggen dat ik totaal geen gevoelige ogen heb.

The Body Shop Camomile Waterproof Eye and Lip Make-up Remover kost € 12,- voor 150 ml.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.