Catrice Transparant Mattifying Powder – Limited Edition

Catrice Limited Edition finish poeder

Ik hoor altijd erg goede verhalen over de poeders van Catrice. De finish poeders. Maar eerlijk is eerlijk. Ik vind die doorzichtige plastic verpakking zo lelijk en wellicht is dat voor mij onbewust wel de reden om hem niet aan te schaffen. Momenteel gebruik ik mijn Mac Prep en Prime Finish poeder, maar die begint een beetje op te raken. Doen ik voorzichtig ging kijken naar een nieuwe poeder kwam ik deze tegen van Catrice. En ik kan alvast zegen; de verpakking is een stukje charmanter.

Catrice Transparant Mattifying powder

De verpakking is plat met een zwarte deksel. Mooi en chique! Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar mijn oog wil ook wat. Daarbij zit er in het deksel een handige grote spiegel (zo groot als de verpakking zelf). En wat ik nog het meest prettig vind is dat het deksel open kan blijven staan. Ideaal als je je bijvoorbeeld onderweg opmaakt en dit als spiegeltje gebruikt. Zo heb je beide handen vrij!

Catrice Mattifying poeder

De poeder zelf is wit in de pan maar aangebracht is hij gewoon transparant. Helemaal nieuw ziet het eruit als een stukje textiel. Prachtig! De onderkant van de verpakking is trouwens wel gewoon doorzichtig.

Catrice transparent Mattifiying powder

Hierbij zie je de ingrediënten. Het eerste ingrediënt is Talc (talk). Dit is een goedkoop ingrediënt waar sommigen wellicht niet tegen kunnen. Het verstopt de huid. Het is wel een erg matterend ingrediënt. Daarbij wordt er ook wel eens gezegd dat het ervoor zorgt dat je huid juist meer talk gaat produceren, waardoor hij van zichzelf weer meer gaat glimmen. Hm…

Tijd om te testen!

Catrice poeder 1

Zonder make-up

Catrice poeder

Met alleen foundation

Catrice Poeder 3

Met foundation en de Catrice poeder

Catrice poeder 4

Full-face met blush en oogmake-up

Ik vind dat het het verschil tussen de 2e en 3e foto erg goed ziet. Je ziet echt dat de poeder mijn huid een stuk matter maakt. Matteren doet hij goed! Wel merk ik dat het wat minder een finishing powder is. Hij haalt het plakkerige laagje van mijn foundation wat minder goed weg, dan ik gewend ben. Daardoor merk ik dat mijn blush en eventuele bronzer en highlighter wat minder prettig aanbrengt. Ik krijg wat sneller vlekken. Om die reden geef ik toch de voorkeur aan mijn Mac poeder.

Catrice mattifying finish poeder
Deze verpakking is limited edition. Hij hoort bij de Sense of Simplicity lijn. Wees er snel bij want hij is nog maar beperkt te koop. Wel is deze poeder qua inhoud hetzelfde als de Prime and Fine mattifying powder uit het vaste assortiment. Dan heb je echter niet deze verpakking.

De Catrice Transparant Mattifying powder kost € 4,99 voor 9 gram.

2 reacties op “Catrice Transparant Mattifying Powder – Limited Edition

    • Hallo Nara! Je gebruikt de poeder na je foundation. Zoals je in de review kan lezen vind ik hem goed werken tegen een glimmend gezicht! Dus wat dat betreft is het een aanrader.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.