The Body Shop: Aloe Calming Toner

 

Aloe calming toner

Wat betreft gezichtsverzorging grijp ik graag naar The Body Shop. Ik heb verschillende producten geprobeerd, waaronder de Seaweed Purifying Facial Cleanser en de Aloe Calming Facial Cleanser. De ene beviel wat beter dan de andere. Zou deze toner mijn nieuwste favoriet worden?

Toner? Gek woord eigenlijk. Zelf gebruik ik dit nauwelijks. Een toner is hetzelfde als tonic of lotion. Je gebruikt dit na het reinigen om de laatste restjes make-up weg te halen. Ook haalt hij het vettige laagje van je reiniger weg, als deze dat heeft achtergelaten. Ik vind het gebruik van een tonic altijd erg fijn. Het geeft een lekker fris en schoon gevoel.

Aloe calming toner dop

De verpakking is prima. Niets bijzonders. Er zit een klikdop op de fles. Dat vind ik praktisch. Ik heb namelijk ook een aantal verpakkingen staan met schroefdoppen (die je er helemaal af kan draaien) en die rollen bij mij altijd de hele badkamer door.

Aloe calming toner ingredienten

Dit zijn de ingrediënten. Maar liefst 6 stuks. Een goed teken als je het mij vraagt. Dan kan er nooit veel rotzooi in zitten.

Maar hoe werkt hij nou?

Ik heb hem al een tijdje in gebruik. Ik vind het vrij lastig om te omschrijven wat ik van het product vind. De reden daarvoor is dat ik er nauwelijks wat van merk. Hij voelt niet super fris aan, heeft geen geur en prikkelt ook niet op mijn huid. Eigenlijk voel je hem gewoon totaal niet. Aan de ene kant is dit goed, want een prikkelende tonic irriteert je huid. Dat wil je niet. Maar een beetje meer frisheid had ik wel prettig gevonden. Ik vind het wel een groot pluspunt dat hij mijn huid niet irriteert. Het is een super milde toner die geschikt is voor een gevoelige huid. Ik vind het wel lekker. Ik vind het ook lastig te beoordelen of hij mijn huid verbeterd. De laatste tijd gaat het weer iets beter met mijn huid, maar hoe weet ik of dat door deze tonic komt of niet? Ik gebruik verder nog steeds dezelfde routine (op dit product na dan), maar er spelen zo veel andere dingen mee. Denk bijvoorbeeld aan het weer of aan hormonen. Tja… het is lastig.

Voor nu blijf ik de toner gewoon lekker gebruiken. Hij haalt de laatste restjes make-up prima weg en ik gebruik graag een toner die niet irriteert. Als je echt op zoek bent naar een super frisse toner zou ik deze even overslaan.

The Body Shop Aloe Calming Toner kost €10,- voor 200ml.

Wat is jouw favoriete toner/tonic/lotion?

1 reactie op “The Body Shop: Aloe Calming Toner

  1. Jammer dat hij zo weinig voor je doet! Ik gebruik nu die van Rainpharma en die vind ik echt super. Kalmeert goed, ruikt lekker en doet prima z’n werk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.