The better me

 

Day one

Al vaak heb ik het tegen anderen gezegd… Nog vaker heb ik het tegen mezelf gezegd; ‘vanaf nu ga ik echt op mijn eten letten’, ‘vanaf nu eet ik geen koekjes, snoepjes en chocolade meer’… En dan gebeurt altijd hetzelfde… Een collega jarig, dan zijn de M&M’s in de aanbieding of ik zit even niet zo lekker in mijn vel. Het sluipt er zo snel in, als mijn goede voornemens eruit sluipen. En nu ben ik het zat.

Ik ben het zat om me niet lekker in mijn vel te voelen. Om altijd maar moe te zijn. Ik ben het zat dat mijn kleren niet lekker zitten en dat ik het gevoel heb dat ik mezelf moet verstoppen. Dat ik moet nadenken over of dat strakke shirtje wel op die ene broek kan… Ik ga een betere versie van mezelf worden en deze keer écht.

The why…

Ik zeg je eerlijk, ik wil het niet horen; ‘maar je bent helemaal niet dik’. Dat kan wel wezen, maar ik voel me er niet lekker bij. Dat is voor mij het belangrijkste. Misschien ben ik geen maatje 44, maar dat betekent niet dat ik niet gezonder mag gaan leven toch?! En als jij je wel lekker voelt bij een maatje x, y of z dan is dat toch helemaal prima. Als jij maar gelukkig bent met je lijf.

Voor mezelf heb ik verschillende redenen om dit te doen, zowel klein als groot, namelijk:

  • Ik wil me energieker, gezonder en fitter voelen.
  • Ik wil trots zijn op wie ik ben en hoe ik eruit zie.
  • Ik wil dat ene zwarte jurkje wat onaangeroerd in mijn kast hangt en mijn broeken weer met zelfvertrouwen kunnen dragen. Ik wil niet het gevoel hebben dat ik iets moet verstoppen.
  • Ik wil nooit meer dat collega’s tegen me zeggen: ‘Zo Hilde… Jij hebt ook wel een buikje gekregen hè?!’
  • Mijn weegschaal heeft nog nooit zo’n hoog getal aangewezen als ik erop stond (ik weet dat de weegschaal niet alles zegt, maar geloof me; in mijn geval is het geen aangekomen spierweefsel).
  • Ik schrok letterlijk van een vakantiefoto van onlangs.

Daarbij heb ik het gevoel dat ik er veel van ga leren. Dat ik mezelf misschien tegen ga komen en dat vind ik niet erg. Het klinkt misschien zweverig, maar het voelt wel een beetje alsof ik op reis ga… en dat is eigenlijk ook wel zo…

The goal

Waar doen we het voor? Dat is natuurlijk belangrijk om te bepalen. Aankomende winter ga ik naar Australië toe, waarschijnlijk vertrek ik ergens begin december. Het doel is om een zichtbare sixpack te hebben in Australië. ‘Maar een sixpack bij vrouwen is niet mooi…’ Dat vind ik wel 🙂

The how?

Maak je niet druk. Ik kies voor de lange weg. Ik kies de gezonde weg. Ik kies voor het hogere doel. Geen gekke crash-dieëten, geen gekke detox theeën. In mijn beleving is het heel simpel. Gewoon meer verbranden dan je inneemt. Dat betekent voor mij  keurig calorietjes en macro’s tellen. In ieder geval in het begin. Ik gebruik hier een app voor en daar ben ik tot dusver erg tevreden over. Daarbij ga ik natuurlijk ook sporten, maar ik sta al ongeveer drie keer per week in de sportschool, dus ik wil het hier nu wel even bij laten. Ik ga wel buiten de sportschool ook wat meer proberen te bewegen. Vaker even een rondje lopen etc.

Waar ik voor mezelf ook echt aan moet gaan werken is om voldoende te gaan slapen. Volgens mij onderschatten mensen het belang van een goede nachtrust. Dit heeft allerlei effecten op je hormoonhuishouding en daarmee ook op je verbranding, je hongergevoel etc. Dit wordt voor mij wel een uitdaging kan ik je vertellen, maar vanaf nu ga ik het wel doen.

The situation

Ik ga eerlijk zijn. Ik heb ‘before’ foto’s gemaakt. Ik heb getwijfeld ze te delen, maar dat durf ik niet. Ik vind het voor nu too much om die op internet te zetten. Zoals hierboven beschreven heb ik soms het gevoel dat ik mezelf moet verstoppen en ik ben hier niet klaar voor. Wellicht dat ze later komen.

I’m excited!

Al met al heb ik er zin in. Ik vind het tof om een doel aan te grijpen en ervoor te gaan. Eerlijk gezegd heb ik voor mijn gevoel nog nooit mezelf zo duidelijk een doel gesteld, een plan gemaakt en ervoor gegaan. Ik zie het als een uitdaging. Iets waar ik trots op mag zijn als het uiteindelijk gaat lukken. Ergens ben ik ook wel een beetje bang en vind ik het ook heel spannend om het hier op internet te zetten omdat het dan zo echt wordt en het falen een stukje pijnlijker wordt. Maar ik zie het ook als een mooie stok achter de deur. Let’s do this!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.