When in Rome…

When in RomeIk hou van reizen… Maar onlangs was ik een beetje klaar met de stedentrips. Dat gesjouw door toch vaak warme steden… Toch heb ik laatst nog maar eens geprobeerd. En wel naar het welbekende Rome. Ik deel mijn ervaringen en tips met jullie.

Periode

Ik was in juli in Rome. En ik was als de dood voor de warmte hier. Toen een paar dagen voor vertrek de weersverwachting 36 graden aangaf, kreeg ik het al spontaan warm. En ik kan je een ding zeggen; het is me alles meegevallen. Het is in Italië niet zo vochtig als bij ons in Nederland, waardoor het totaal anders aanvoelt. Ik heb er dan ook totaal geen last van gehad, zelfs niet toen we midden op de dag door het Colosseum wandelde. Dus wees niet bang.

Zorg er wel voor dat je goed blijft drinken. Gelukkig is dit niet moeilijk, want op vele hoeken van de straat in Rome zijn kraantjes of fonteinen te vinden, waar je prima je flesje water kan vullen. Dit is ook nog eens een hele goedkope optie!

HildeinRome

 To do

Natuurlijk kan je op internet en in reisgidsen een hoop lezen over wat je kan doen tijdens je stedentrip. Wij zijn toevallig op een aantal enorm leuke dingen gestuit die echt fantastisch waren. Met deze tips ga je zeker een toffe trip tegemoet:

  • Haal Tiramisu bij Pompi. Dit tentje zit dichtbij de Spaanse Trappen en het is fantastisch. Nog beter; haal een heerlijk toetje en eet deze op op de Spaande Trappen. Het is niet belachelijk duur (je betaalt voor een riant stuk Tiramisu €4,-) en ze hebben ook andere smaken dan enkel de klassieke tiramisu, voor als je niet zo van de koffiesmaak houdt (zoals ik :)). This stuff is amazing!
  • Ga het dak van het gebouw aan de Piazza Venezia op tijdens golden hour. Je kan altijd met de lift naar boven van dit prachtige gebouw voor €7,-. Echter, tijdens golden hour, wanneer de zon onder gaat is het er magisch. Je hebt fantastisch uitzicht op de stad en het Colosseum. Onder andere bovenstaande foto’s zijn daar gemaakt.
  • Ijsjes! Eet heel veel ijsjes. Ijsjes zijn top in deze stad. Midden in de stad kan je onder andere lekkers scoren bij Venchi. De winkel is een waar chocolademuseum met een gigantische chocoladefontein aan de muur. Het ijs is hier overigens wel prijzig. Je betaalt €3,50 voor twee bolletjes ijs. Hun ‘cremino smaak’ smaakt naar Kinder Bueno en is een echte aanrader.  Ik vond Gelateria Artigianale Il Capriccio di Carla trouwens ook fantastisch, maar zit een eind buiten het centrum, maar we hadden toevallig onze accommodatie in deze buurt. Tripadvisor weet ook de beste ijssalons wel te vinden.
  • Eten bij restaurant Colline Emiliane; een van de beste restaurants van de stad (en ontzettend betaalbaar!). Eten hier kan niet zomaar. Je moet echt reserveren. Ruim van tevoren ook. Wij deden dit niet, maar hadden ontzettend veel geluk. We liepen totaal onwetend binnen. Een man achter ons, die gereserveerd had gaf aan dat hij twee maanden geleden al gereserveerd had om vanavond in dit restaurant te eten. Ons geluk was dat er een tafel niet was gekomen waardoor de tafel ons werd gegund door de bijzonder aardige eigenaar. Het is een echt familiebedrijf en men neemt de tijd voor je. Het eten, met name de pasta is kwalitatief erg goed! En wat hebben deze mensen hart voor wat ze doen… Fantastisch. Ik heb enorm genoten van hun gastvrijheid. Tip; ga voor de citroen merengue taart als toetje. Deze is… ik heb er geen woorden voor zo goed!

 Lezen

Verder wil ik je meegeven dat het best interessant is om dingen te lezen over datgene wat je ziet. Wanneer je dit niet doet, kan ik me voorstellen dat veel wat je ziet hetzelfde lijkt en je na een aantal dingen te hebben bekeken misschien het gevoel hebt dat elke ruïne dezelfde ellendige stapel stenen lijkt. Dat is natuurlijk niet zo leuk om naar te kijken. Echter dingen krijgen veel meer betekenis als je bijvoorbeeld weet waarvoor dingen diende of hoe ze er vroeger uit zagen. Wist je bijvoorbeeld waarom Rome zoveel fonteinen heeft? Omdat het een traditie was om deze te bouwen op plekken waar water uit de bron uit de omgeving als eerste de stad binnen kwam. Probeer het eens zou ik zeggen.

Hopelijk heb je wat aan mijn tips en ga lekker genieten in deze prachtige stad. Have fun!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.