Boek: de edele kunst van not giving a fuck – Mark Manson

de edele kunst review

 

Je kan vandaag geen boekwinkel binnenstappen of deze oranje kanjer springt in het oog. Ik liet me verleiden tot het lezen van dit boek en vertel je vandaag wat ik ervan vond en of het de moeite waard is om te gaan lezen.

 

Dit is wat je terugvindt op de achterzijde van het boek:

Van populair weblog naar New York Times-bestseller is dit hét boek voor zelfhulphaters! Stop met altijd maar positief zijn, en leer in plaats daarvan om te gaan met je tekortkomingen en de tegenslagen in het leven. Zodra je niet meer wegrent voor je angsten, fouten en onzekerheden maar de pijnlijke waarheid onder ogen durft te zien, vind je de moed en het zelfvertrouwen waar je in deze tijd zo’n behoefte aan hebt.

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik eigenlijk helemaal niet zo zelfhulphater ben! Ik vind dit soort boeken meestal juist interessant. Ondanks dat ik misschien niet helemaal bij de zogenaamde doelgroep van het boek hoor was ik benieuwd naar deze nieuwe invalshoek. Ik verwachtte een inspirerend boek waarbij de nadruk lag op ‘je mag fouten maken’ en waarin dit misschien ook wel aangemoedigd zou worden. Een soort handleiding over hoe je je angsten dan onder ogen kan zien, hoe je minder leert geven over wat anderen van je denken en hoe je dan wél met onzekerheden moet omgaan.

Ik moet eerlijk zeggen dan ik dat niet helemaal gevonden heb. Maar begrijp me niet verkeerd; ik vond het geen slecht boek. Ik denk alleen oprecht dat ik inderdaad niet helemaal het juist publiek ben voor dit boek. In mijn beleving bleef het boek namelijk een beetje aan de oppervlakte. Er werd een brede visie gegeven op wat in verschillende andere zelfhulpboeken is uitgediept. Dat is niet erg, maar ik zou dit boek dus zeker aanraden voor bepaalde mensen. Niet voor de zelfhulphater, want laten we eerlijk zijn; het is gewoon een zelfhulpboek in mijn beleving. Maar voor mensen die er nog niet zo veel gelezen hebben en willen ervaren of het iets voor ze zou kunnen zijn. Ben jij dat?! Fantastisch! Heel veel leesplezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.