A lookback on 2018…

 IMG_2271

Het jaar zit er weer op. En ondanks dat het eigenlijk onzin is om juist in januari terug te kijken op het afgelopen jaar, kan ik niet ontkennen dat het een logisch moment is. Vorig jaar heb ik voor het eerst doelen gesteld voor mezelf over het te komen jaar. Tijd dus om terug te kijken… Behaalde ik mijn doelen?

Ik heb in het begin van 2018 mijn doelen verdeeld over drie hoofdthema’s;

1. Minimalisme

Maximaal 20 spullen voor mezelf kopen

Ik ben er super trots op dat ik kan zeggen dat ik dit doel behaald heb. Richting het einde van het jaar vond ik het erg lastig worden en had ik heel veel zin om lekker los te gaan in de winkels. Om de een of andere reden is de decembermaand een echte shoppingmaand… Ik heb dan ook in december nog vier dingen aan de lijst toegevoegd, maar gelukkig was daar ruimte voor. In 2018 heb ik namelijk slechts 19 dingen voor mezelf gekocht (ruim gerekend)..! Binnenkort schrijf ik een artikel over mijn aankopen.

Al mijn spullen uitzoeken

Hier kan ik kort over zijn; check! Gedaan! Het enige is dat ik nog moeite heb om de uitgezochte spullen weg te gooien. Ik ben ze nu dus nog vooral aan het verkopen en bij sommige items ligt het tempo van verkoop hoger dan bij andere. Ik weet dat er een punt gaat komen dat wanneer het nog niet verkocht is, ik het gewoon moet gaan doneren aan de kringloop. Dat vind ik nog een moeilijke stap…

Meer genieten van de mensen om me heen

Ik vind het moeilijk om deze te beoordelen omdat het geen concreet doel is. Het is niet meetbaar. Ik denk alleen niet dat het op alle punten is gelukt omdat ik zelf niet altijd even lekker in mijn vel zat in 2018. Maar genoeg reden om deze ambitie dus door te zetten in 2019.

2. Health

In deze categorie heb ik het voor mijn gevoel een stuk minder goed gedaan…

Afrekenen met suiker verslaving

Nope..! Helaas… ik blijf dit zo moeilijk vinden. Vooral in de tijd van paaseieren en pepernoten… Ik heb een suikervrije maand gehad in juni en dat vond ik super moeilijk. Ik heb wél minder gesnoept, maar ik kan niet zeggen dat ik niet meer verslaafd ben aan suiker…

Sixpack hebben

Nee, nee, nee! Haha. Ik heb echt m’n best gedaan en mijn bovenste buikspieren hebben zich laten zien dit jaar. Echter, het gedeelte onder mijn navel blijft mijn meest zwakke plek en daar zijn de vetjes nog niet verdwenen.

10 km kunnen hardlopen

Deze mag ik gelukkig wel afvinken. In oktober van dit jaar heb ik namelijk de Singelloop gelopen van 10 km. Ik ben hier ook ontzettend trots op!

2. Financieel

€ … euro aan spaargeld hebben

Ik laat het exacte aantal even weg, omdat ik het een beetje gek vind om het saldo van mijn spaarrekening online te zetten, maar ik kan vertellen dat ik dit doel op het nippertje heb gehaald. Ik moest daarvoor wel echt de laatste euro’s uit de bank vissen in december. Maar het is gelukt.

Idee hebben voor bijverdienste

In dit opzicht ben ik nog steeds zoekende. Het lijkt me zo leuk om iets voor jezelf te doen en daar ook nog een klein zakcentje mee te verdienen… Ik heb nog steeds verschillende opties in mijn hoofd, maar vind het moeilijk om te bepalen welke het beste bij me past en waar ik écht voor wil gaan.

Al met al ben ik niet ontevreden over mijn doelen over 2018. Ik heb niet alles behaald, maar als ik er zo ook nog een keer doorheen ga, dan waren het een hoop doelen. Tijd dus om ze in aantal iets terug te schroeven volgend jaar. Volgende week deel ik mijn doelen voor 2019 met je.

0 reacties op “A lookback on 2018…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.