Mijn doelen voor 2019

 

 BB11BF39-E7B2-4C29-BC9E-EA6C8199CE87

Goede voornemens… het is de afgelopen jaren bijna een vies woord geworden. Ik krijg er in ieder geval jeuk van… Ik noem het liever doelen. Vorig jaar beviel me dit wel en daarom doe ik het dit jaar opnieuw. Iets om m’n best voor te doen. En natuurlijk ga ik die hier online ook delen!

Daarbij vind ik het leuk om ze net even wat later te delen dan anderen. Een extra reminder om je goede voornemens vol te gaan houden. Zelfs nu we al in de derde week van januari zitten.

Ik heb eigenlijk twee thema’s genomen, met daaronder een aantal subdoelen;

1. Health

Laat ik eerlijk wezen; ik wil gewoon heel graag de meest fitte versie van mezelf worden. Ik vind het belangrijk om in 2019 nog beter voor mezelf te zorgen om me zo nog lekkerder in mijn vel te voelen. Ik vind dit vooral belangrijk omdat ik het gevoel heb dat ik veel energieker ben wanneer ik fit ben en goed voor mezelf zorg.

Het afgelopen jaar heb ik me daarbij vooral gefocust op sport en beweging. Daardoor heb ik een aantal gezonde gewoontes aangeleerd, waardoor het qua sport wel goed zit voor mijn gevoel. Daarom leek het me dit jaar tijd voor een ander doel…  jaja, ik ga meedoen met de rest van Nederland. Ik ga in 2019 minder snoepen!

Een lekker ‘smart’ doel zo toch? Natuurlijk heb ik dat iets concreter gemaakt.

Ik heb in mijn notitieboek een tabelletje gemaakt met daarin een vakje voor elke dag van het jaar. En ik ga mezelf elke dag een cijfer geven voor mijn snoepgedrag. Als ik een 10 scoor dan betekent dat dat ik geen enkel snoepje heb gegeten. 0 punten betekent dat ik zo ongeveer alles heb opgevreten wat binnen handbereik zag. Ook de niveau’s daartussen heb ik benoemd. Zo is een 8 bijvoorbeeld dat ik een gezonde balans heb weten te houden door bijvoorbeeld 1 of 2 snoepjes te nemen die dag.

Mijn doel is om een jaargemiddelde van minimaal een 8 te halen.

Daarnaast wil onder het thema health dit jaar regelmatig blijven sporten, maar ook bijvoorbeeld leren skaten. Het lijkt me namelijk ontzettend leuk om dat goed te kunnen!

2. Personal

Het tweede thema is wat persoonlijker. 2018 was niet het beste jaar voor mij als het gaat om mijn mentale gesteldheid. Ik was vaak onrustig of overprikkeld. Ik heb daarom in 2018 een mindfulnesscursus gevolgd en daar heb ik veel van geleerd. Toch merk ik dat ik het moeilijk vind om mijn meditatieoefeningen te blijven doen. Daarom heb ik mezelf als doel gesteld om twee keer per week een meditatieoefening te doen met als doel om kalm te kunnen blijven. Mezelf niet gek te laten maken… Dit omdat ik het belangrijk vind om aardig en vriendelijk te zijn voor de mensen om me heen. Ik ben voor hen idealiter een oase van rust, maar daar heb ik nog een lange weg voor te gaan.

Nu ben ik natuurlijk ontzettend benieuwd of jij goede voornemens of doelen hebt gesteld voor 2019? Laat ze hier zeker even achter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.