Al mijn aankopen van 2018

  IMG_2334

Zoals je de afgelopen tijd gemerkt heb, heb ik geprobeerd om mezelf te ontwikkelen op het gebied van minimalisme. Ik wilde minder spullen hebben en dat begint in mijn beleving bij minder kopen. Daarom stelde ik mezelf een doel, zoals je in dit artikel kunt lezen. Een doel om in 2018 maximaal 20 dingen voor mezelf te kopen.

Voor mezelf

‘Voor mezelf’ is voor interpretatie vatbaar. Toch wilde ik niet dat dit doel me zou beperken om bijvoorbeeld cadeautjes voor anderen te kopen. Een lastig dilemma. Daarom wilde ik mijn doel stellen op de dingen die alleen ik gebruik of wil hebben. Let’s go!

Kleding

Dit jaar wilde ik alleen kleding kopen die ik écht nodig had. Dat is niet helemaal gelukt. Ik heb twee items gekocht die ik misschien niet écht nodig had. Ik laat je zien wat ik heb gekocht:

– Winterjas van The North Face
Dit jaar stond qua shoppen in het teken van winterjassen. Ik had echt een nieuwe nodig want mijn comfortabele warme jas viel helemaal uit elkaar. De zakken waren geen zakken meer, dus de inhoud verdween regelrecht in de zoom. De stof begon enorm te rullen, hij was uitgezakt omdat ik altijd met de handen in mijn zakken loop en de voering begon gaten te vertonen. Hij was op! De zoektocht begon… Ik denk dat ik wel 50 jassen aan heb gehad..! Ik wilde vooral een jas die warm was. Het esthetische kwam op de tweede plek. Uiteindelijk dacht ik hem gevonden te hebben; een lang model van het merk Naketano. Warm was hij zeker, want hij bestond uit twee jassen met een dubbele rits. Ik maakte me echter een beetje zorgen om het gewicht van de jas. Hij was namelijk loodzwaar en dat is niet onder alle omstandigheden heel comfortabel. En toen liep ik tegen de parel van North Face aan; warm, lichtgewicht, waterdicht, nog redelijk charmant… Alles wat ik zocht en meer! Elke dag ben ik blij met deze fantastische aankoop.

– Hardloopschoenen
omdat ik dit jaar begonnen ben met hardlopen, was ik na een tijdje toe aan hardloopschoenen. Ik schreef er dit artikel over en daarom ga ik er hier niet meer te diep op in.

– UGG sloffen
Dit jaar ging ik op reis naar Australië. En ik kon het niet laten om daar een bruikbaar souvenir van mee te nemen. Ik nam sloffen van UGG mee. Had ik ze écht nodig.? Nee. Maar ik heb er tot nu toe wel heel veel plezier van.

– Blauwe kerstrok uit Dubai
Richting het einde van het jaar begon ik me een slons te voelen. Ik gaf steeds minder om hoe ik eruit zag. En hoewel dat soms lekker is, past dat niet altijd bij me. Ik ben een behoorlijk meisje-meisje. Ik had dus behoefte om er even mooi uit te zien en had zin om me lekker op te doffen met de kerst. Mijn kast bood geen uitkomst en toen ik tegen deze rok aanliep op vakantie in Dubai, kon ik hem niet weerstaan.

– Pyjama van Victoria’s Secret
Al het hele jaar ben ik op zoek geweest naar een charmante pyjama. Dit op aanraden van Marie Kondo. Zij schrijft namelijk uitdrukkelijk dat het niet de bedoeling is dat je oude t-shirts of kleding degradeert naar nachtkleding. Ik was behoorlijk schuldig hieraan… Op zoek naar een pyjama dus. Ik zocht stad en land af, maar kon niets vinden dat geschikt was. Ik wilde namelijk per se een shirtje met korte mouwtjes en een lange broek. Dat bleek een lastige combinatie. Uiteindelijk heb ik hem gevonden en ik ben er super blij mee!

Make-up

Zoals ik al zei, blijf ik een meisje-meisje en ik kan gewoon (nog) niet op dagelijkse basis geen make-up te dragen. In deze categorie heb ik wel écht alleen gekocht wat ik écht nodig had.

– 3x mascara
In het hele jaar heb ik drie mascara’s gekocht, waarvan er eentje nog als back-up in mijn lade ligt. Geen slechte score voor een product wat ik dagelijks gebruik denk ik.

– 1x foundation
Hij was op en ik kan niet zonder. Eentje gekocht dus.

– 1x wenkbrauwpotlood
Hetzelfde verhaal. Hij was op en ik teken mijn wenkbrauwen dagelijks bij. Nu ik dit schrijf, had ik misschien een oogschaduw die ik nog had kunnen gebruiken voor mijn wenkbrauwen, maar ik vind poeder toch minder prettig werken dan een potlood… Prima aankoop dus.

IMG_2335

Huidverzorging

Mijn huid is een drama en nogal veeleisend als het op huidverzorging aankomt. Ik heb mijn gezichtsverzorging geminimaliseerd voor zover dat voor mij prettig voelde en ben tot de conclusie gekomen dat deze producten voor mij waarde toevoegen:

– 1x dagcrème van Mary Cohr

– 1x serum van Mary Cohr

Afvalvermindering

Bij minimalisme hoort voor mij ook het minimaliseren van mijn afval. Ik kocht:

– RVS-rietjes en ragger om ze schoon te maken
Ik drink namelijk elke ochtend een smoothie. Tot nu toe gebruikte ik altijd plastic rietjes die ik elke dag weggooide. Zonde natuurlijk! En omdat ik ze zo veel gebruik vond ik het tijd voor een duurzamere variant.

– OrganiCup
Om afval te minderen tijdens mijn maandelijkse feestje, bestelde ik een menstruatiecup. Na wat vergelijken ben ik voor de OrganiCup gegaan.

– 1x wattenschijfjes
Oké, deze past misschien absoluut niet in deze categorie. Maar door deze aankoop ging ik me afvragen of het niet anders zou kunnen. En wat blijkt! Dat kan! Ik kwam terecht in de wereld van uitwasbare wattenschijfjes en na deze aankoop heb ik mijn eigen uitwasbare wattenschijfjes gemaakt van een oude badjas.

IMG_2336

Electronica

– iPhone X
Ik ben het minst trots op deze aankoop. Dit jaar heb ik een nieuwe telefoon gekocht. Mijn oude was op. De batterij ging nog maximaal een aantal uren mee en het scherm lag volledig aan diggelen. Daarbij kon ik via mijn werkgever een budget krijgen voor een nieuwe telefoon. En zo geschiedde.

– iPhone accessoires
Ik heb een hoesje en een screenprotector gekocht om ervoor te zorgen dat ik zo lang mogelijk kan doen met de telefoon.

– Canon 80D
Al jaren keek ik naar een nieuwe camera. In 2018 heb ik een nieuwe hobby ontdekt, namelijk photoshoppen. Daardoor begon het weer te kriebelen om een nieuwe camera te kopen. Uiteindelijk heb ik een prachtig exemplaar gekocht via Marktplaats en op diezelfde plek heb ik mijn oudere Canon 500D weer verkocht. Ik heb een beetje geruild dus.

– Cardreader
Ik twijfelde dit jaar om een nieuwe MacBook te kopen. Mijn huidige wordt dit jaar namelijk 9 jaar oud. Geloof het of niet; ik werk er nog steeds op. Ik begon echter tegen wat problemen aan te lopen. Met name foto’s bewerken ging eigenlijk bijna niet en het werkte niet prettig. Maar ik wilde eigenlijk niet óók nog een nieuwe MacBook kopen, mede door de challenge die ik mezelf gesteld heb… Daarom besloot ik uiteindelijk een cardreader te kopen zodat ik mijn foto’s kan bewerken op de laptop van mijn werk. Een ideaal compromis als je het mij vraagt!

Dat waren ze dan! In totaal een mooie score denk ik voor een eerste jaar. Ik ga het in 2019 wel wat meer loslaten. Natuurlijk blijf ik mezelf afvragen of ik dingen echt nodig heb die ik wil kopen, maar die mindset zit er inmiddels wel in. Ik merk dus dat deze challenge me enorm heeft geholpen om een jaar lang minder te kopen. En daarom wil ik jou uitdagen! Ik daag je uit om in 2019 maximaal 20 dingen voor jezelf te kopen. Ga je de uitdaging aan? Lees dan zeker dit artikel eens!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.