Let’s fly to Dubai baby..!

IMG_3424_resultaat-2

Ben je op zoek naar een vakantiebestemming waar je de zon kan zien wanneer het in Nederland vreselijk koud en guur is? Wil je niet te lang of ver reizen? Overweeg dan zeker Dubai eens. Ik ging alvast voor je op onderzoek uit.

Ik ging eind november naar Dubai en bleef daar 8 dagen. Dat vond ik lang genoeg. Je kan er vast nog een hoop meer doen als je meer tijd hebt, maar wij gingen er heen om óók even te ontspannen en van de zon te genieten. Als je gaat zijn dit de dingen die je moet weten;

Eten en drinken in Dubai

In Dubai kan je lekker eten en drinken. Ook alcohol is tegenwoordig makkelijk verkrijgbaar. Met name bij restaurants en bars die horen bij een hotel. Sowieso horen veel restaurants bij hotels. Dus als je een leuk restaurantje hebt gevonden op TripAdvisor dan moet je niet raar opkijken als je daarvoor door een hotellobby moet. Let er wel op dat het eten en drinken in Dubai niet goedkoop is. Je betaalt makkelijk 25  tot 30 euro voor een hoofdgerechtje.

Verblijven

Wat verblijven in Dubai bijzonder maakt is het feit dat luxe relatief betaalbaar is in Dubai. Simpelweg omdat er veel aanbod is. Je maakt dus al snel een goede keuze. Om je te helpen bij het kiezen kan je jezelf de vraag stellen of je graag in het oude of in het nieuwere gedeelte van Dubai wilt verblijven. Kies je voor het oude gedeelte, dan kan je eens kijken in de buurten rondom de ‘Creek’ (een water wat Dubai in loopt). Wil je liever in het nieuwe gedeelte verblijven, dan is Jumeirah een ontzettend leuke plek. Wij verbleven zelf in Barsha Heights, wat ik ook een prima buurt vond om te vertoeven.

Kleding

‘Wat trek je aan?!’, natuurlijk een belangrijke vraag wanneer je op vakantie gaat. Maar toen ik naar Dubai ging, vond ik die vraag nog iets belangrijker. Ik kreeg er de vinger niet achter wat nu gepast was in het land… Moeten je knieën en schouders altijd bedekt zijn als je respectvol wilt blijven voor de lokale cultuur? Of is de cultuur inmiddels flink verwesterd? Voordat ik ging, las ik overal verschillende verhalen en ook nu ik terug ben, vind ik het nog steeds lastig. Maar wat ik wel weet; in de meeste hotels kan je dragen wat je wilt. Daar zijn ze gewend aan alles. En je kán in principe overal mee over straat (oké, blijf wel nadenken als ik zeg ‘alles’; een crop top is misschien alsnog niet zo verstandig…). Héél soms zal je misschien een verrassende blik krijgen, maar daar is alles mee gezegd. Je ziet ook genoeg over straat lopen. Dus ook gewoon korte spijkerbroekjes en hempjes. Echter, de keren dat ik erbij liep in bijvoorbeeld een kort broekje en een t-shirtje, voelde ik me toch niet helemaal op mijn gemak. Volgens mij mag je in dit land dus prima dragen waar jij je gemakkelijk bij voelt.

De hitte

Toen ik in november was, was het niet heet in Dubai. Alhoewel ik moet toegeven dat ik het ook niet snel warm heb. Om je nog meer gerust te stellen; dit land is gebouwd op hitte en dat merk je aan alles; bushokjes hebben airco. Je loopt van de metro met een slurf de shopping mall in. Ik heb het daarom vaker koud dan warm gehad in Dubai. Ik zou me er dus niet te druk over maken.

Must-sees

Dubai is geen land als je twee weken lang cultuur wilt snuiven als je het mij vraagt. Een paar leuke activiteiten zijn:

– De fontein en lichtshow bekijken bij de Dubai Mall en de Burj Khalifa
Dit is leuk (en gratis!). Elk half uur wordt er een showtje weggegeven. Houd er rekening mee dat het een kort spektakel is. In ongeveer vier minuten is het wel afgelopen.

IMG_2069Uitzicht vanaf the Dubai Frame

– Bezoek the Dubai Frame
Dit is een groot bouwwerk wat in 2018 is opengegaan voor publiek. Op 150 meter hoogte heb je mooi uitzicht over de skyline van Dubai. Dit is dus inclusief de Burj Khalifa. Dat maakt je foto’s iets meer iconisch dan vanaf de top van de Burj Khalifa zelf.

IMG_2086Burj Khalifa

– Bezoek de top van de Burj Khalifa
Jeweetwel… die ene (nog maar even) hoogste toren ter wereld… Dit is leuk om te doen hoor, maar als ik eerlijk ben is het niet ongelofelijk imposant. Dit omdat er naast de Burj Khalifa niet zo veel te zien is vanaf de top. De palmeilanden zijn bijvoorbeeld slecht te zien en je gaat bij lange na niet naar de top van de toren. Een regulier ticket geeft toegang tot de 124e en 125e verdieping van het gebouw en daarmee kom je op de 452 meter hoog van de 828 meter hoge toren. Oh, en als je wilt gaan; reserveer je tickets een paar dagen van tevoren. Anders heb je kans dat je op het moment dat je wilt, niet meer naar boven kan.

– Jumeirah (public) Beach
Natuurlijk mag een dagje strand niet ontbreken tijdens je vakantie. Op dit strand heb je ook nog eens een prachtig uitzicht op de Burj al Arab. Ga zeker ook rond de zonsondergang, want de zon gaat aan de kant van het iconische gebouw onder. Je Instagram gaat het fantastisch vinden!

Nog niet genoeg gezien? Overweeg dan de volgende activiteiten:

– Jeepsafari
Wij hebben dit niet gedaan. Ik heb dit eerder in Jordanië gedaan en was er niet heel erg van onder de indruk. Dit hebben we dus overgeslagen.

– Xline over de Dubai Marina
Dit is de langste zipline door een stad en dit lijkt me ontzettend gaaf om te doen. Je moet er echter ook wel een flinke zak duiten voor meenemen en laat dat nou precies de reden zijn waarom wij dit niet hebben gedaan. Een tochtje naar beneden kost namelijk ongeveer 650 AED, wat ongeveer € 160,- is. Toch lijkt me dit zeker een aanrader en daarom wilde ik hem hier absoluut noemen.

Heb je zelf nog tips of aanraders naar aanleiding van je bezoek aan Dubai? Laat ze dan zeker hieronder achter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.