Times are changing

It's too late

Het is alweer een tijd geleden dat ik jullie wat meer vertelde over hoe het nu met me gaat. Een hele poos terug, postte ik een artikel waarin ik vertelde dat ik was begonnen aan mijn Masterstudie. Ik vertel jullie vandaag hoe het ervoor staat, omdat ik zin heb om gewoon even met jullie te kletsen.

In mijn vorige update schreef ik dat ik het druk had. Waar ik eerst nauwelijks naar school hoefde, moest ik nu wel 4 dagen per week en dan zeker 5 uur per dag! Wow! Eigenlijk heb ik nu weer hetzelfde verhaal; Ik dacht dat ik het druk had?! Moet je me nu zien. Aan het begin van mijn masterstudie moest ik even wennen, het was meer dan ik had gedacht. Toch kon ik nog lekker een dagje in de week werken en in het weekend vond ik het ook wel lekker om een zakcentje bij te verdienen. Ik ging lekker! Haalde prima cijfers en had het redelijk goed voor elkaar. Ik moest wellicht wat harder lopen dan ik in drie jaar had gedaan, maar ik beende het wel bij.

En dan… de afstudeerfase. De allerlaatste maanden voordat je jezelf nooit meer een student mag noemen en je weer een alcoholist wordt genoemd als je meer dan 5 dagen in de week bier drinkt. Geen korting meer bij bioscopen of musea en zeg maar dag tegen je studiefinanciering (Gratis geld!). Nee, tijd voor the real deal. Maar ik loop op de zaken vooruit. Eerst nog afstuderen.

Phoe, wat een gedoe zeg, wat een stress. Ik loop 40 uur in de week stage, moet 13 uur in de week werken bij mijn bijbaan en daarnaast ook nog een onderzoek uitvoeren voor mijn scriptie. Goedemorgen?! Waar is mijn weekend?! De werkweek van 53 uur werd me al snel te veel. Noem me lui, maar ik werd er niet gelukkig van. Tijd om te bezuinigen op mijn eigen tijd. Geen 13 uur meer werken, maar 4.

Ondertussen gaat dat prima. Ik ga weer lekker. Ik zit in de flow en heb het enorm naar mijn zin op mijn stage. Toch zit ik stiekem af te tellen tot het 1 juli is en ik ben afgestudeerd. Tot het moment dat ik nog even vakantie kan vieren en vervolgens aan studentenleven gedag zeg. Weg kleine studentenkamer, weg slepen met koffers en was richting mijn ouders. De zoektocht naar een ‘grote mensen baan’ kan beginnen. Beware, want ik kom eraan!

1 reactie op “Times are changing

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.