5 vragen voor het kiezen van de juiste sport-bh – in samenwerking met Hunkemöller

 

 IMG_1516

De sport-bh… you love it, or you hate it. Ik ken meiden die er het liefst 7 dagen in de week in rondlopen en meiden die hem het liefst uittrekken zodra het gepast is. Wil je dat laatste voorkomen? Dan is het in ieder geval belangrijk om een sport-bh te kiezen die bij jou past. Vandaag geef ik je wat tips in samenwerking met Hunkemöller!

Als je op zoek gaat naar een sport-bh die bij je past, kan je jezelf de volgende vragen stellen:

Hoe intensief sport je?

Ga eerst eens na wat voor soort sport-bh je zoekt. Bij welke gelegenheid ga je je bh dragen? Dit klinkt gek, maar op een bruiloft draag je toch ook niet dezelfde jurk als tijdens het kerstdiner? Doe jij aan sporten met een relatief lage impact, zoals yoga of racefietsen dan heb je een andere sport-bh nodig dan wanneer je gaat hardlopen of een lesje ‘jumping fitness’ volgt. Bij de eerste variant kan je voor een sport-bh kiezen die iets minder stevig ondersteunt dan in het tweede geval.

Hoe rijkelijk ben je gevuld?

We kunnen om de hete brij heen draaien, maar het is nou eenmaal een feit dat de mate waarin je voorgevel gevuld is bepalend kan zijn voor je sport-bh. Dit bepaalt misschien wel of je wilt gaan voor een simpel topje met eventueel uitneembare pads erin of op zoek bent naar een exemplaar met cups en beugels. Ga daarin na waar jij je het meest prettig en zeker in voelt.

Are you ready for the struggle..?

Heb je ooit wel eens een sport-bh uitgetrokken zonder clipjes? Zo’n exemplaar wat je gewoon over je hoofd aan en uit moet trekken? Vooral als je flink bezweet bent, kan dit écht een gevecht zijn. Heb je hier zin in? Of ga jij liever voor een sport-bh met een sluiting die je lekker open kan klikken? Choose wisely…

Ga je voor comfort of voor looks?

Mijn ervaring tot op heden is dat de meest fijne sport-bh’s er nog steeds niet altijd even charmant uitzien. En de mooiste plaatjes zitten nou eenmaal vaker minder lekker. Denk ook hierbij na over hoe je je sport-bh draagt en gaat dragen. Staat jouw Instagram vol van de meest sportieve kiekjes in je sport-bh of draag je altijd een sport top over je sport-bh heen? En wil je geen concessies doen, dan heb je een mooie uitdaging. Laat het mij vooral weten als je erin geslaagd bent 🙂

Zit hij lekker?

Bij het kiezen van een sport-bh is het zo belangrijk om goed te passen. Voel heel goed hoe je sport-bh zit. Let er vooral op dat de bh nergens in je huid snijdt en dat de maat goed is. Zorg dat hij niet te strak zit, maar ook niet te los. En bij twijfel, niet doen! Gewoon nog lekker even verder kijken op zoek naar de perfecte match. Ik weet zeker dat die daar ergens voor je rondhangt!

Mijn zoektocht

Ik ben voor dit artikel natuurlijk zelf ook op zoek gegaan naar een fijne sport-bh. Ook daarbij heb ik mezelf de vragen hierboven gesteld. Ik kwam uit op:

  • Ik doe eigenlijk heel veel verschillende sporten door elkaar met een verschillende intensiteit. Ik loop hard, ga naar de fitness en pak regelmatig een yoga of Body Balance lesje mee. Ik vind het prettig als mijn sport-bh bij al dit soort gelegenheden kan dragen.
  • Ik ben niet super rijkelijk gevuld en dat maakt ook dat de meeste sport-bh’s voor mij wel genoeg ondersteuning bieden. Ik heb op dit gebied dus niet heel veel wensen.
  • Ik ken de struggle, maar heb ook geen hele goed ervaringen met sport-bh’s met sluitingen en clips. Voor mij is het dus geen must dat deze aanwezig zijn en ik neem de strijd voor lief.
  • Looks of comfort..? Hm, moeilijke keuze. Ik besluit op zoek te gaan naar een middenweg. Ik draag mijn sport-bh namelijk eigenlijk altijd met een sporttop eroverheen, maar af en toe laat ik mijn sport-bh een klein beetje zien door bijvoorbeeld een heel wijdvallende top te dragen of een sporttop met een open rug. Zoals hier bijvoorbeeld:

IMG_1518

Met dit in gedachte mocht ik gaan snuffelen bij Hunkemöller. Door het antwoord op deze vragen, kwam ik uiteindelijk uit bij deze sport-bh:

IMG_1513

Dit is de HKMX Sport bh The Crop Branding Level 1. Een hele mond vol! Hunkemöller heeft sport-bh’s in verschillende ‘levels’. Je kan hier een online test doen die rekening houdt met de impact van je sportactiviteit en je bh-maat om erachter te komen welk level het beste bij je past.

Wat ik er erg prettig aan vind is dat hij erg comfortabel zit! Ik heb hem in een maatje groter dan dat ik normaal zou dragen en dat bevalt me goed. De struggle waar ik hierboven over sprak is daardoor iets minder groot, terwijl hij alsnog voldoende ondersteunt. Het is dus altijd aan te raden om eens kritisch naar je maat te kijken en niet zomaar de maat uit het schap te trekken die je altijd pakt.
En nog fijner… deze sport-bh heeft een soort pads als ondersteuning, maar deze zijn niet uitneembaar. Veel van mijn andere sport-bh’s hebben dat wel en het is altijd een enorme klus om die er weer goed in te krijgen als de sport-bh in de wasmachine is geweest. Daar heb ik met deze sport-bh totaal geen last van!
Al met al ben ik erg content met mijn nieuwe aanwinst; hij zit lekker, geeft voldoende steun en hij heeft een leuk kleurtje. Ik word er helemaal vrolijk van!

IMG_1424

De sport-bh die ik draag kan je hier vinden en kost normaal gesproken €24,99 (ik heb mijn exemplaar opgestuurd gekregen om dit artikel te maken). Past deze sport-bh niet bij jouw wensen of sportactiviteit? Dan heeft Hunkemöller nog veel meer sport-bh’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.