Mijn eerste hardloopwedstrijd

 

 IMG_0894

Nooit had ik gedacht dat ik zou kunnen hardlopen. Dat ik het in me had om langer dan drie minuten achter elkaar te kunnen rennen. En nu ik daar naartoe werk, blijkt het helemaal niet zo veel voor te stellen, haha! Ik durf het dus wel aan om binnenkort aan de start van een hardloopwedstrijd te gaan staan.

Singelloop Utrecht

En daarvoor blijf ik lekker in eigen stad! Op 7 oktober ga ik 10 kilometer lopen tijdens de Singelloop. Deze stratenloop gaat door de binnenstad en de bekende Utrechtse singel. Voor mij voelt het veilig om deze loop te doen, omdat ik ook regelmatig oefen in de Utrechtse binnenstad en de singel. Ik vind zo’n eerste wedstrijd al spannend genoeg!

De voorbereiding

Ik merk dat ik het tot nu toe best lastig vind om me hier goed op voor te bereiden. Ik volg een hardloopschema, dat me vertelt om drie keer per week hard te lopen. Dat vind ik best wel veel omdat ik ook nog de sportschool in wil en daarom vaak twee keer per week loop. De komende weken zal er dus een tandje bij moeten om hier tijd voor te gaan maken, want ik wil liever levend over de finish komen.

Ik bereid me trouwens ook voor het grootste gedeelte zelf voor. Ik ga hem wel samen met een vriendin lopen, maar zij is al erg goed getraind en schud de halve marathons zo uit haar benen. Zij doet meer voor de gezelligheid mee en wil een mooie tijd neerzetten. We zitten dus op een iets ander level en hebben daarom ook andere ambities. Dat maakt het natuurlijk niet minder gezellig om samen te doen.

Het doel

Mijn voornaamste doel is eigenlijk gewoon om hem uit te lopen. Zeker niet om te winnen, haha! Ik zou het al een hele prestatie vinden als ik 10 kilometer kan rennen zonder te stoppen. Ik had écht nooit gedacht dat ik dit zou kunnen en nu komt het toch aardig in zicht. En als het dan even kan, zou ik hem wel graag willen rennen onder het uur, maar dat zeg ik nog heel voorzichtig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.