Boek: Mindgym – Wouter de Jong

2A75570C-7640-4091-987A-F8670F952294

Natuurlijk was het weer een keer tijd om een boek te gaan bespreken met jullie. En dit keer heb ik het boek Mind-gym gelezen van Wouter de Jong. Zoals jullie weten ben ik best wel te porren voor een non-fictie boek en deze leek me wel interessant. Ik vertel jullie wat ik ervan vond.

Het achterflap van het boek vertelt dat ‘we’ de afgelopen tijd steeds meer bezig zijn met sporten, gezond eten en fit zijn. Kortom, we zijn bezig met ons lichaam. Onze mentale gezondheid wordt echter nogal eens over het hoofd gezien, terwijl juist je mentale conditie zo belangrijk is om goed in je vel te zitten. In een aantal hoofdstukken krijg je meer info over aandacht, compassie en geluk.

Ik vond het boek heel vermakelijk en makkelijk om te lezen. Door de opzet is het makkelijk en plezierig om te lezen. Zo zijn er af en toe korte ‘breaks’ tussendoor die in het boek ‘Sit-ups’ worden genoemd. Dit zijn kleine oefeningen die je even tussen het lezen door kan doen. Verder zijn de hoofdstukken telkens opgebouwd uit een warming-up, dan lees je het daadwerkelijke theoretische hoofdstuk, vervolgens volgen er concrete oefeningen die je die week kan uitvoeren en je eindigt met een cooling down.
Ik moet zeggen dat ik niet wekelijks een hoofdstuk erbij heb gepakt en dus ook daadwerkelijk volgens het boek ben gaan werken. Ik vond vooral de theoretische gedeelten het meest interessant. De inhoud daarvan was ook erg helder geschreven en ik vond het mooi dat het boek begint bij de basics maar je vervolgens een verdiepingsslag maakt en de oefeningen uitdagender worden. Dit maakt het boek zowel geschikt voor verschillende niveaus als het om zelfontwikkeling gaat.

Al met al vond ik het een leuk boek en zou ik hem zeker aanraden om te lezen als je aan de slag wilt met mindfulness, zelfontwikkeling of met iets meer aandacht in het leven wilt staan. Maar ik zou hem je ook zeker aanraden als je al wat meer bekend bent op dit terrein. Er gaat dan waarschijnlijk geen nieuwe wereld voor je open, maar ik kan me voorstellen dat er wel wat nieuwigheden voor je in staan.

Wat is jouw favoriete boek van de afgelopen tijd?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.