Lush Gorgeous moisturizer

Lush-Hello-Gorgeous-Gorgeous-moisturizer

Een hele tijd geleden schreef ik dit artikel. Ik had nog nooit van deze dagcrème gehoord, maar na even googelen bleken veel mensen enthousiast. Maakt deze je crème je echt gorgeous?

Lush-Hello-Grogeous-Gorgeous-moisturizer

De dagcreme zit in een blikje met een schroefdop. Niet erg handig. Ik heb namelijk tijdens mijn reinigingsroutine best veel crèmes en ander vettigheid op mijn vingers. Het is dan soms best lastig om zo’n klein blikje open te draaien. Daarbij raakt de dop kwijt en moet je telkens met de vieze vingers vol bacteriën in de crème. Gelukkig doet de verpakking niets af aan de werking van het product.

Honingwater, oranjebloesem (Citrus aurantium amara), Olijfolie, extra virgin, biologisch (Olea europea), Stearinezuur (Stearic Acid), Teunisbloemolie, koud geperst, biologisch (Oenothera biennis), Avocado-olie, koud geperst, biologisch (Persea gratissima), Glycerine (Glycerine), Kokos olie, extra virgin (Cocos nucifera), Citroensap, vers, biologisch (Citrus limonum), Tarwekiemolie, koud geperst, biologisch (Triticum vulgare), Sinaasappelsap, vers, biologisch (Citrus Aurantium dulcis), Druivenpitolie, koud geperst, biologisch (Vitis vinifera), Ananas sap, vers (Ananas sativus), Oranjebloesem absolue (Citrus aurantium amara), Neroli essentiële olie (Citrus aurantium amara), Mirre resinoïd (Commiphora myrrha), Tri-ethanolamine (Triethanolamine), Cetearyl alcohol (Cetearyl Alcohol), *Geraniol (*Geraniol), *Farnesol (*Farnesol), *Limonene (*Limonene), *Linalool (*Linalool), Hydroxycitronellal (*Hydroxycitronellal), Parfum (Perfume), Methylparabeen, Propylparabenen (Propylparaben)

Dit zijn de ingredienten van de moisturizer. Het ziet er allemaal super natuurlijk uit. Je smeert in ieder geval geen rotzooi op je huid.

Lush Gorgeous swatch

Lush gorgeous uitgesmeerd

De creme zelf is lekker luchtig. Ik vind het persoonlijk de perfecte substantie. Hij voelt super prettig aan. Niet te vettig. Ook niet te licht. Daarom trekt de crème ook snel in.

Ik heb het gevoel dat hij mijn huid goed hydrateert. Maar in de winter heb ik wel echt grof geschut nodig. Ik heb zo veel schilfers. Het is een drama. Dan is hij soms net niet voldoende. Maar als je geen extreem droge huid hebt dan is hij waarschijnlijk meer geschikt.

Dan de geur. Van Lush zijn we de meest geweldige geurtjes gewend. Van deze geur moet je echter wel houden. Hij ruikt vrij kruidig. Op de site van Lush wordt dit ‘neroli’ genoemd.  Het is voor mij niet de meest perfecte geur voor een dagcrème.

Het blikje is ondertussen op. Voor mij is het helaas geen wondercrème, zoals voor de vele vrouwen die hun verhaal op internet hebben gedeeld. Wat me wel erg aanspreekt in de crème is de substantie. Die is perfect. Trekt snel in, maar je huid voelt wel gevoed. Daarbij vind ik het prettig dat de ingrediëntenlijst er goed uit ziet. Een goede crème wanneer je geen super vochtarm huidje hebt.

Nog een kleine tip: Het blikje is makkelijk schoon te maken en weer te vullen met een ander product, bijvoorbeeld voor wanneer je op reis gaat of je gaat logeren. Recyclen past helemaal in de filosofie van Lush. Vooral doen dus!

Lush Gorgeous moisturizer kost €61,95 voor 45 gram.

2 reacties op “Lush Gorgeous moisturizer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.