Essence I <3 Extreme mascara

Essence I Love Extreme mascara verpakking

Extreme wimpers… Mascara die zorgt voor crazy volume. Voor een keer in mijn leven zou ik het niet erg vinden als een merk haar beloften niet waarmaakt (Ok√©, ik zal niet liegen. De tweede keer. De Miss Manga mascara was voor mij ook een no-go). Crazy volume, klinkt voor mij hetzelfde als ‘Hallo spinnenpoten!’.

Een jaar geleden ongeveer kreeg ik deze. Mascara gaat bij mij echter niet zo snel op. En ik ben ook weer niet zo’n braverik die haar mascara om de drie maanden vervangt, onder het mom van ‘ik heb toch geen gevoelige ogen’. Eindelijk was mijn Rimmel mascara op en heb ik deze maar eens afgestoft.

Essence Extreme mascara borsteltje

Als ik aan extreme denk, denk ik meteen aan een enorm grote borstel. Haha think again! Deze borstel is echter niet extreem dik. Maar lang en gemaakt van plastic. Een hoeraatje voor Essence, want met die dikke borstels verf ik meteen mijn oogleden mee. Als dat geen no-go is…

Verder vind ik de verpakking super prettig. Het kleurtje vind ik leuk en hij is niet super dik, waardoor hij makkelijk in mijn everyday bakje kan.

Essence Extreme mascara swatch

Hier zie je de swatch van de mascara. Ik draag eigenlijk nooit mascara op mijn onderwimpers dus op deze foto ook niet. Ik weet niet zo goed wat ik ervan vindt. Extreem volume? Nee, gelukkig niet. Het volume is wel prima. Misschien mis ik de separatie een beetje. Het ziet er een beetje rommelig uit.

Essence Extreme mascara

De full face is verder wel prima. Van een afstandje ziet het er beter uit. Netjes, zonder spinnenpoten.

Essence I love Extreme mascara

Op deze foto heb ik ook mijn onderste wimpers gedaan met de mascara. Ook deze maakt hij een beetje rommelig. En ik spot hier en daar een klontje.

Essence I love extreme mascara hand

De werking van de mascara is op het eerste gezicht prima. Niet geweldig, maar gezien de prijs leuk om elke dag te gebruiken. Toch begin ik me na een aantal dagen testen te ergeren aan wat dingen.

Essence mascara afdruk

Op bovenstaande foto heb ik geprobeerd het vast te leggen. Na een paar uur gaat de mascara vlekken net onder mijn wenkbrauw. Dit vind ik zo hinderlijk dat ik een aantal keer per dag check in de spiegel of de mascara al heeft afgegeven. Dit vind ik niet prettig!

Essence Extreme mascara twee

Daarbij is de mascara waterproof. Dat staat er niet op, maar dat gevoel heb ik wel. Ik spoel mijn mascara er altijd grotendeels al af met water voordat ik begin met reinigen. Deze mascara is daar totaal niet gevoelig voor en blijft gewoon op zijn plek zitten. Na flink boenen met oogmake-up remover gaat hij er wel af. Toch vind ik het vervelend dat ik geen waterproof mascara heb besteld, maar hem wel krijg. Ik wil een mascara zonder ansjovis!

Heb jij deze populaire mascara van Essence wel eens geprobeerd? Wat vind je ervan?

Ook op deze foto draag ik trouwens de Essence I <3 Extreme mascara:

IMG_0267

3 reacties op “Essence I <3 Extreme mascara

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.