Nars Cruella & Rikugien Lip pencil

Nars Cruella Rikugien lip pencil review

It’s my birthday today!! Nee het is echt geen grap. 1 april is de dag dat ik werd geboren. Ik vind het zelf een hele leuke dag. Nu was ik alweer een tijd geleden in Amerika. Met dank aan mijn beauty-insiders pas van Sephora mocht ik daar nog mijn verjaardagscadeau ophalen, wat al een half jaar op mij lag te wachten. Daarom leek het me een leuk idee om dit product te reviewen op mijn volgende verjaardag. Voelt het toch nog een beetje als een verjaardagscadeau.

Nars lip pencil

Bij de Sephora in Amerika kan je gratis een beauty-insider worden. Dit betekent dat je voor elke dollar die je uitgeeft een punt krijgt. Deze punten kan je vervolgens weer uitgeven aan gratis producten (bijvoorbeeld bij 100 punten kan je een gratis Urban Decay mascara halen). Daarbij krijg je elk jaar met je verjaardag een verjaardagscadeautje. Super leuk! Een aantal jaren geleden besloot ik lid te worden. Toen ik afgelopen oktober met een mandje vol bij de kassa van de Sephora aankwam zag ik mijn voorgangster vragen om haar verjaardagscadeautje. Bijna vergeten. Ik besloot de dame achter de kassa erom te vragen en ja hoor. Ik kreeg natuurlijk een enthousiaste, Amerikaanse ‘No problem, darling!’ Glunderend met mijn prachtige Nars Velvet/Satin lip pencils kwam ik in Nederland.

Nars Cruella Rikugien review lip pencil

Zo zien ze eruit. Het zijn twee lipkleuren in potloodvorm. Je kent ze misschien van de Clinique potloden of de Bobby Brown art sticks. Ik heb de kleur ‘Rikugien’ dat is de rozige kleur en de kleur ‘Cruella’ wat een klassieke rode tint is.

Nars Cruella Rikugien swatch

Dit zijn de swatches. De beide kleuren zijn erg verschillend. Rikugien (links) is een Satin Lip Pencil maar ook qua finish is hij heel anders. Hij is namelijk meer glanzend (bijna metallic) en is iets minder dekkend dan Cruella. Cruella (rechts) is een Velvet Matte Lip Pencil en heeft een matte finish.

Nars Rikugien lip pencil review

Laten we starten met Rikugien. Ik wist niet waar de naam op sloeg, maar het is blijkbaar de naam van een park in Tokyo. Weer wat geleerd!

Nars Rigukien lip pencil tip

Als we goed naar de punt van het potlood kijken, lijken daar kleine glittertjes in te zitten.

Nars Rikugien swatch

Nars full face Rikugien

De kleur is leuk! Zeker niet een kleur die ik zelf zou kiezen. Misschien is de finish hetgeen wat me me misschien niet zo aanstaat? De metallic-achtige glans maakt hem een beetje oudbollig. Leuke kleur, maar niet helemaal mijn ding.

Nars Cruella lip pencil

Dan Cruella. Wat een naam ook weer. Ik weet niet of je je hier graag mee wilt identificeren, maar ik vind hem wel passend voor de kleur.

Nars lip pencil Cruella review

Nars Cruella lip pencil tip

Deze kleur is volledig matte. Geen glans, geen glitters. Niets.

Nars cruella lip swatch

Nars Cruella full face

Allereerst mijn excuses voor het feit dat ik (nog) geen pro ben in het aanbrengen van rode lipstick. Ik vind het zo knap als mensen dat heel goed kunnen. Voor nu oefen ik nog even door, maar dat terzijde.

De kleur is prachtig! Heel klassiek, heel mooi. Als je start met rode lipstick is een potlood wel handig om mee te starten merk ik, omdat je erg precies kan werken en goed kan zien wat je doet. Echter, de lipstick bloed wel een klein beetje. Het is lastig om er een super strakke rand mee te maken. Daar leent een lipstick zich dan weer wat beter voor.

Nars Cruella lip swatch full face

Ik ben echt verliefd op deze kleur. Hij is super classy en chique. Ik heb er maar twee woorden voor; Love it!

Nars Sephora beauty insiders lip pencil review

Zoals ik net al even aanstipte zijn de lipkleuren makkelijk om aan te brengen. Bij het aanbrengen zijn beide kleuren romig. Echter, vooral Cruella droogt vervolgens super matte op en is niet van zijn plek te krijgen. Een volledige maaltijd overleeft hij verrassend goed. Rikugien vervaagt iets sneller, maar bij die kleur valt het ook wat minder op. Rikugien blijft dan ook een stukje romiger. Dit is wel een stuk fijner voor je lippen, aangezien ze dan niet zo uitdrogen. Cruella is namelijk super droog! Hij droogt je lippen absoluut uit (bij mij althans). Maar voor een mega lang houdende lipkleur als deze heb ik dat er graag voor over.

Voor deze review heb ik twee sampelsizes getest van 1,8 gram (Cruella) en 1,7 gram (Rikugien) per stuk. De fullsize versies kosten €26,- voor ongeveer 2,4 gram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.