Smashbox Photo Finish Foundation Primer

Smashbox photo foundation primer original review

Urgh, mijn huid is een drama de laatste tijd. Ik heb zo ontzettend veel last van onzuiverheden en van een vettige huid. Ik weet dat dit aan mijn hormonen ligt en niet aan bijvoorbeeld make-up of verzorging, maar toch vind ik het vervelend. Ik besloot daardoor maar eens aan de primer te beginnen. En als we iets doen, dan doen we het maar meteen goed. Na alle goede verhalen besloot ik voor de Smashbox Photo Finish Foundation Primer te gaan, in de originele versie. Er zijn ook andere te koop, die bijvoorbeeld specifiek je poriën verkleinen, roodheden wegwerken of wat minder ‘zwaar’ zijn.

Smashbox photo finish foundation primer

Primer wat doet het eigenlijk?

Primer heeft verschillende functies. Het vult in eerste instantie je huid een beetje op door de siliconen die in het product zitten. Hierdoor lijkt je huid gladder. Daarbij zou het ervoor zorgen dat je make-up langer blijft zitten.

Smashbox Primer review

De verpakking is super easy en hygiënisch, maar toch stijlvol. De primer zit namelijk in een platte tube met een schroefdop. Helemaal prima!

Smashbox primer swatch

Dan het product zelf. Echt waar; je moet dit zelf eens voelen! Het voelt als magie! Je huid voelt in een paar tellen enorm zacht en glad aan. Heel indrukwekkend. Ik twijfelde in de winkel tussen de ‘lichtere’ versie en de originele versie, maar toen ik dit effect voelde was ik verkocht.

Als je het product uitsmeert zie je er verder niets meer van, maar je huid blijft dus erg zacht en glad achter.

Ik ben echter niet helemaal overtuigd van de werking hiervan. Ik heb sowieso niet het idee dat mijn make-up er hierdoor mooier op zit. Ik zie niet geen verschil. Ik had stiekem wel gehoopt dat hij misschien wat meer reliëf van mijn onzuiverheden zou wegnemen, maar dat is wel een klein beetje te veel gevraagd.

Waar ik echter ook over twijfel is of hij mijn make-up echt langer laat zitten. Ik heb het gevoel van niet. Ik heb het idee dat mijn make-up wat eerder gaat glijden, alsof het vet van mijn huid niet weg kan. Ik vind dat een erg onprettig gevoel.

Ik ben nog niet overtuigd van de werking hiervan. Ik blijf hem nog wel een tijdje gebruiken. Misschien dat ik even een goede combinatie moet vinden samen met mijn verzorging of iets dergelijks. Of misschien werkt hij wat beter als mijn huid weer wat rustiger wordt. Maar tot op heden ben ik niet overtuigd.

Smashbox Photo Finish Foundation Primer kost €33,50 voor 30 ml en is onder andere te koop bij Douglas

Gebruik jij een primer?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.