The Beautyblender review

The beautyblender review

De Beautyblender, een heus begrip in de make-up wereld. Ik heb nooit gesnapt waarom dit zo’n trend was. Ik heb wel eens een neppe, minder roze versie geprobeerd, maar vond dat nat maken en dat bouncen toch te veel gedoe. Echter, sinds ik een tijdje naar de video’s van NikkiTutorials kijk, moest ik het origineel gewoon eens een kans geven.

Beautyblender review

Ik had dit al besloten, maar toen kwam ik heb tegen bij de Etos. Ja echt! Daar verkopen ze hem tegenwoordig gewoon. Een dikke plus als je het mij vraagt.

Beautyblender droog

Het eitje is roze. En dan bedoel ik ook echt roze! Daarbij is hij niet zo groot als je hem koopt. Het idee is dan ook dat je hem even onder de kraan houdt, en dan wordt hij wat groter.

Beautyblender vochtig

Zo dus. Vervolgens kan je hiermee je foundation en concealer aanbrengen. Sommige mensen brengen zelf graag poeder aan met de beautyblender, maar laten we niet overdrijven. Ik ging ermee aan de slag.

Beautyblender review geen make-up

Dit is mijn huid zonder make-up… Excues voor de enorme hoeveelheid onzuiverheden, maar ik kan er niet zo veel aan doen.

Beautyblender vs Real Techniques expert face brush

We gaan vandaag een half gezicht opmaken met de beautyblender en de andere helft met mijn reguliere foundationkwast, namelijk de Real Techniques Expert Face brush. Ik gebruik de Bourjois Healthy mix foundation en Kat von D Lock-it concealer.

Beautyblender half gezicht testrechterkant gezicht (links op de foto): Beautyblenderlinkerkant gezicht (rechts op de foto: Real Techniques

Als eerste merk ik bij het aanbrengen dat ik veel meer foundation nodig heb als ik de Beautyblender gebruik. Die spons zuigt het allemaal op. Verder vind ik de vergelijking moeilijk. Ik heb het idee dat de Beautyblender iets dekkender aanbrengt, in ieder geval meer de onderliggende kleur camoufleert. Ik zie dat voornamelijk goed onder mijn ogen en op mijn wangen.

Het aanbrengen met de Beautyblender vind ik wel wat lastiger dan met een ‘normale’ kwast. Je moet motorisch best goed zijn om die bouncende beweging te maken.

Daarbij heb ik het idee dat als ik mijn gezicht opmaak met de Beautyblender dat mijn foundation dan iets mooier slijt. Bij de kwast heb ik dan altijd het idee dat de foundation toch voornamelijk gaat ophopen rond mijn onzuiverheden, waardoor ze alleen maar meer opvallen. Bij de Beautyblender gaat dat wat gelijkmatiger denk ik.

The original beautyblender review

Ik vind de Beautyblender fijn. Het gevoel op je huid is prettig en het bouncen gaat een stukje makkelijker dan bij nep-versie. Maar of hij echt de hype waard is dat weet ik niet. Ik zie namelijk geen overweldigend groot verschil met een goede foundationkwast. Ben je op zoek naar een goede manier om je foundation aan te brengen, dan kan de Beautyblender je zeker uit de voeten helpen, maar hij is niet beter dan andere goede kwasten.

De Beautyblender kost €19,- en is onder andere te koop bij Etos of op de website van TheMakeUpSpot.

1 reactie op “The Beautyblender review

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.