Mac Matchmaster foundation

     Mac matchmaster foundation

Met veel enthousiasme kocht ik mijn nieuwe Mac foundation. Over mijn vorige Mac foundation was ik iets minder tevreden. Toch besloot ik terug te gaan naar Mac en het merk nog een kans te geven. De kleuren zijn namelijk perfect voor me en bijna bij geen enkel merk te vinden. Vooruit dan maar. Daarbij blijkt dit product ook bijzonder fotogeniek te zijn!

Mac matchmaster bloem

De matchmaster foundation belooft zijn ondertoon aan te passen aan je eigen huidskleur. Mwa, hier geloof ik totaal niet in. Ik kan gewoon niet geloven dat een foundation zo slim is om mijn huidskleur te bekijken en zich daarop aan te passen. En dat zelfs zonder batterijen. Nee, sorry, in dit soort reclameverhaaltjes geloof ik niet.

Mac verpakking

De foundation komt in een zwart doosje zoals we van Mac gewend zijn. Netjes, strak en chique.

mac foundation

De dop is voorzien van een pompje. Werkt super praktisch, maar je krijgt het laatste restje niet uit je flacon. Mijn vorige Mac foundation had het ook en toen heb ik de laatste druppels er gewoon uitgeschraapt met het stokje. Ging prima! Ik ben dus wel fan van zulke verpakkingen.

Daarnaast kan je het omhulsel draaien, zodat het pompje ‘op slot’ zit. Geen kliederboel in je toilettas dus.

Mac matchmaster spf

Daarbij bevat de foundation SPF 15. Hier houd ik van. Dit is een mooie aanvulling op je zonnebrandcrème. In de zomer is deze aanvulling zeker nodig. In de winter moet ik eerlijk bekennen dat ik de zonnebrandcrème dan vaak laat varen. Ook al weet ik dat een foundation eigenlijk onvoldoende is. Oeps…

Mac matchmaster ingredienten

Dit zijn de ingrediënten. Ik zie dat de foundation wel als basis siliconen heeft. Houd hier rekening mee als je weet dat je huid hier minder goed tegen kan.

Mac matchmaster bloem

Mac matchmaster druppel

De foundation heeft een gemiddelde substantie. Niet super dik, ook niet dun. Hij verdeelt makkelijk en voelt prettig aan. Niet als een plens water, ook niet als een pannenkoek.

Mac foundation uitgesmeerd

De kleur is trouwens ook prima. Nu ik een heel klein beetje meer kleur in mijn gezicht heb gekregen (ik schrijf dit na mijn vakantie, maar heb de foto’s al eerder gemaakt) merk ik wel dat hij soms niet geel genoeg is voor mij. Als ik bruin wordt wordt ik namelijk knetter geel. Maar verder bevalt de kleur prima. Ik kan hem prima elke dag gebruiken.

Mac matchmaster geblend

De dekking is naar mijn mening super natuurlijk. Hij dekt medium. Dikke prima!

Mac prep & prime zonder foundation]zonder make-up (mijn gezicht is iets roder dan mijn hals zoals je ziet)

Mac prep & prime met poederAlleen foundation

Hema eyeliner full face tweeInclusief poeder en andere make-up

Zoals je ziet worden onzuiverheden redelijk goed bedekt. Ze zijn niet helemaal verdwenen maar dat hoeft wat mij betreft ook niet. Als je er dikke lagen op gaat smeren, vallen ze naar mijn idee alleen maar meer op.

Al met al vind ik hem erg fijn werken. Waar de vorige Mac foundation nog wel eens van mijn gezicht ‘af rolde’ (je weet wel dat je over je gezicht veegt en er komen allemaal kleine rolletjes foundation vanaf?) doet deze dat helemaal niet.

Denk alleen niet dat deze foundation zich aan je gezicht gaat aanpassen, want dat is grote onzin. Elke dag heeft hij dezelfde kleur ondertoon. Ook al ben ik de ene dag wat roder dan de andere.

Mac matchmaster foundation flacon

Hopelijk hebben jullie wat aan deze review en heb je genoten van de foto’s.

Mac Matchmaster foundation kost €33,50 voor 35 ml.

Wat is jouw favoriete foundation voor elke dag?

1 reactie op “Mac Matchmaster foundation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.