Aveda all-sensitive review; cleanser & moisturizer

Aveda all-sensitive review

Aveda is naar mijn idee een ondergeschoven kindje als het aankomt op verzorging. Ergens begrijp ik dat ook wel. Het is niet zo goed verkrijgbaar en het merk doet er ook niet zo veel aan om erg zichtbaar te zijn. Toch heb ik Aveda ontdekt. Ik ga jullie vandaag vertellen wat mijn ervaringen zijn.

Een hele tijd geleden maakte ik kennis met een Aveda-salon midden in het centrum van Utrecht. Door middel van een kortingsbon, mocht ik een behandeling proberen. En wauw, wat was dit een prettige ervaring. Het was super ontspannend. De dame gaf me ook een hoop advies waar ik op dat moment misschien niet zo op zat te wachten. Ik was een arme student en had geen geld om te investeren in deze dure producten. Toch liet ik me een proefsetje ‘aansmeren’ met daarin de cleanser en de moisturizer.

Na een aantal maanden ging dit setje op. Ik vond het prettig spul, maar die prijs… Dus ik besloot toch maar over te stappen op wat andere producten. Tot ik na een aantal jaren een enorm droge huid kreeg. Schilfers, all-over-the-face…

Niets werkte. Geen Hope-in-a-jar, geen olijfoliezeep. Ik vond het zo frustrerend! Toen begon ik opeens te denken aan de behandeling die ik had en de Aveda producten. Ik besloot het een kans te geven en bestelde de producten op de website van Aveda. En ik was dit keer echt verkocht.

Ik gebruik de producten van de All-sensitive lijn. Een lijn voor de gevoelige/droge huid.

Aveda Cleanser all-sensitive

De cleanser is erg romig. Schuimt helemaal niet. Dit is iets waar je van houdt of je haat het. Ik vind het prima. Ik gebruik deze soms in combinatie met mijn clarisonic, maar ook zeker niet altijd. Daarbij beken ik dat ik deze cleanser ook gebruik voor het verwijderen van mijn oog-make-up. Hij is zo mild dat ze mijn ogen ook helemaal niet irriteren. Gewoon even inmasseren, afspoelen en klaar is Hilde.

Aveda all-sensitive cleanser ingredienten

Dit zijn de ingrediënten van de cleanser.

Aveda all-sensitive moisturizer

Na het reinigen van mijn huid gebruik ik deze moisturizer. Hij is erg rijk! Normaal vind ik dat totaal niet prettig aanvoelen, maar deze dagcrème is nog redelijk vloeibaar, waardoor hij makkelijk intrekt en anders is dan alle vollere crèmes.

Ik gebruikte deze creme in eerste instantie altijd als dag- en nachtcrème, maar door bepaalde omstandigheden is mijn huid momenteel iets vetter, waardoor ik hem enkel nog in de avond gebruik.

Aveda all sensitive swatches

Op de ‘swatch’ hierboven zie je links de moisturizer en rechts de cleanser. Zoals je ziet zijn het beide witte crèmes. De ene wat vloeibaarder dan de andere.

Beide producten zijn nagenoeg reukloos. Ik vind dat persoonlijk wel prima.

De producten zitten trouwens in een handige pompflacon. Super hygiënisch en handig. Je kan de uiteindes namelijk ook dichtdraaien, waardoor je ze makkelijk kan meenemen op reis en je niet van die plastic dopjes kwijt kan raken.

Ik ben echt hooked aan dit product. Ik wil niet overdrijven, maar in de winter red dit product mijn gezicht. Afgelopen winter heb ik nauwelijks schilfers gehad en dat is een wonder. Ik heb ook al meerdere flacons versleten van dit product. Mocht je nou ook niet helemaal tevreden zijn met je huid, dan zou ik je ook zeker eens aanraden om een gezichtsbehandeling te nemen bij een Aveda salon. Ze kunnen je daar goed adviseren in wat jouw huid nodig heeft.

De Aveda all-sensitive cleanser kost €29,50 voor 150 ml

De Aveda all sensitive moisturizer kost €45,- voor 150 ml

Dit lijkt veel, maar; er zit echt belachelijk veel product in de flacons. 150 ml!! In de meeste dagcrèmes zit zo’n 50 tot 60 ml. Omgerekend valt de prijs dus nog wel mee. Aveda is onder andere te verkrijgen via hun eigen website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.