Een ode aan Nederland

Een ode aan Nederland

Dit jaar blijven we met het overgrote gedeelte van het land dicht bij huis. En dat heeft zo ook zeker zijn voordelen. Don’t get me wrong; als iemand graag op vakantie gaat, dan ben ik het! En toch zijn er ook altijd dingen op vakantie die me een beetje tegenstaan. Laatst las ik een artikel waarin beschreven stond dat het heel gezond is om niet alleen maar te kijken naar de dingen die je mist omdat je niet op vakantie kan. Dat je verdrietig wordt omdat je dit jaar niet naar het tropische strand kan, niet bij dat heerlijke tentje daar in dat romantische straatje kan eten… Het is heel gezond om ook te kijken naar de dingen die je nu bespaard worden. Daarom deel ik hierbij de dingen die ik mis als ik op vakantie ben.

De alledaagse rust

Op vakantie gaan kan ik behoorlijk stressvol vinden; Wat moet er allemaal mee in de koffer? Ik wil natuurlijk niets vergeten… Op weg naar het vliegveld krijg ik ongeveer drie hartaanvallen omdat ik twijfel of ik mijn paspoort wel bij me heb. Vervolgens moet er een vliegtuig gehaald worden. Staat de wekker wel op tijd? Wat als deze stuk gaat, of de stroom uitvalt? Oké, drie wekkers zetten dus..! En hoe komen we dan in godsnaam van het vliegveld naar het hotel zonder van mijn spullen beroofd te worden?! Pff… stress… soms is het ook gewoon lekker om op te staan en de dagelijkse routine door te lopen. Om te weten waar ik aan toe ben. Niets mis mee, zou ik zeggen!

Het water uit de kraan

Wat ik altijd enorm mis in het buitenland is het Nederlandse kraanwater. Er gaat niets boven de heerlijke smaak van dit water. In het buitenland smaakt het vaak niet lekker en ik vind het ook een gedoe om met die enorme flessen uit de supermarkt te gaan sjouwen. En dan krijg ik ook nog eens last van mijn geweten omdat ik veel meer plastic koop dan normaal gesproken. Nee, doe mij maar een Dopper die ik overal opnieuw kan vullen.

Oh, en dan nog iets; je moet natuurlijk in het buitenland ook douchen met het kraanwater en de chloorconcentraties zijn daarin vaak een stuk hoger. En laat ik nou juist een chloorallergie hebben… Dus doe mij maar het heerlijke verse, frisse, chloorarme water uit ons prachtige land!

Mijn kledingkast

Ik bedoel echt niet zozeer dat ik het liefst de hele inhoud mee op vakantie zou nemen, maar tijdens vakanties gaan we meestal naar meer dan één bestemming. Dat betekent heel vaak je koffer inpakken. Na een poosje raak ik dan wat gefrustreerd van het leven uit een koffer. Doe mij dus maar gewoon mijn kledingkast, die ik heerlijk heb georganiseerd en waar ik precies weet waar alles ligt. Die mijn favoriete kledingstukken beschermt en waar ik in de ochtend een fijne outfit kan samenstellen. Ik word daar ontzettend blij van!

Mijn eigen bed

Heeft dit nog een uitleg nodig? Wat mij betreft is het de meest veilige en prettige plek op de hele wereld. Er gaat niets boven je eigen bed!

Minder beslissingen

In Nederland weet je simpelweg hoe de dingen werken; ik weet waar de supermarkt is en ik ken het assortiment en de producten. Een maaltijd samenstellen is daardoor makkelijk en relatief goedkoop. Als ik uit eten wil dan ken ik de leukste plekjes van de stad. Een misser komt niet meer zo vaak voor, tenzij we bewust kiezen om wat nieuws te proberen. Op vakantie zijn dit wat grotere beslissingen; waar gaan we vanavond eten? Hebben ze wel lekker eten in dat restaurant? Wel goed de reviews checken! En soms valt het ondanks de moeite toch nog een beetje tegen.
Maar niet alleen over het eten moet dagelijks een beslissing worden genomen; ook de vraag ‘wat gaan we vandaag doen?’ kan nogal eens voor discussie zorgen. In Nederland niet. We weten wat we leuk vinden om te doen en waar dat kan. En soms hoef je daar niet eens ver voor te gaan; doe mij een lekker bedje in de achtertuin met een goed boek en mij hoor je de hele dag niet meer! Vakantie ten top!

Wat mis jij het meest als je op vakantie bent?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.